A minap az Index.hu-n megjelent egy cikk, amely azt taglalja, hogy mennyire fel fog bolydulni a munka világa a következő 2 évtizedben! Szerintem már zajlik ez a “felbolydulás”, amit bizony már elég sok vállalat érzékel. A nagy kérdés kizárólag az, hogy a te vállalkozásod mikor fogja ez a forradalom elérni, neked mikor kell ezzel szembesülnöd?

Mire is gondolok? Több olyan komoly változásra, amelyet egyrészről a világpolitikai események, másrészről a technológiai fejlődés indukálnak, és lassan megváltoztatják az életünket. Ma csak helyi tüneteit, kisebb-nagyobb toborzási problémákat látunk, és azt gondoljuk, hogy ezek csak egyediek, és biztosan csak a mi cégünket, vagy a mi iparágunkat vagy a mi városunkat, régiónkat érintik.

Eközben ezek mélyről jövő, előbb-utóbb a gazdaság minden szektorát átható végérvényes változások, nem véletlenül írja az Index cikke, hogy a mai kisiskolások mire felnőnek, olyan munkájuk lesz, amely 65%-a ma még nem létezik!

Nézzük akkor meg sorjában, hogy mik is ezek a változások:

Kivándorlás

Ennek a “láthatlatlan munkaerőpiaci forradalomnak” talán a legfontosabb jele a kivándorlás, amit főleg a nyugati országrészben érzékelnek legjobban a vállalkozások, és már országosan egyre több helyen nemcsak kvalifikált, hanem betanított munka területén is munkaerőhiány van.

Van olyan ügyfelem, ahol 30 és 40 közötti munkavállaló egyszerűen nincs, csak a pár éves tapasztalatú juniorok, és a 40 feletti seniorok. De az is beszédes, hogy nemrég építésvezetőt kellett keresnem, és 50 pályázóból 2-en voltak 50-nél fiatalabbak, 15-en pedig 60-nál!

Hiányszakmák

Egyre több a hiányszakma! Ennek fő okát én abban látom, hogy pl. mérnökből és informatikusból még ma sem képeznek eleget a felsőoktatási intézmények, egy részük még el is hagyja az országot, miközben a munkaerőpiacon csak többre és többre lenne szükség.

Itt rendkívül jól nyomonkövetehető a generációs szakadék, mert komoly felmérések azt mutatják, hogy Mo-n a szülők a felelősek ezért, hogy még mindig az “orvos, ügyvéd, közgazdász legyen a gyerek” felfogás az uralkodó! Eközben egy tehetséges fiatalnak, aki szoftverfejlesztési pályára lép, 25 éves korában már akár 500e Ft nettó fizetése is lehet, és a munkaadók egyszerűen vadásznak rá, miközben jogi pályán ez csak elérhetetlen álom 30 éves kor alatt, és örülhet, ha valahol akad valamilyen “jogi csicska munka”.

Az oktatás lemaradása csak nő

A másik ok, hogy az oktatási intézmények sem képesek ma már lépést tartani a munkaerőpiaci igényekkel, egyre nagyobb lemaradással kullognak utánuk. Legjobb példa az online marketingeseké, ahol mire pl. a Facebook marketing tananyaggá válik, nagyjából ki is lehet dobni a kukába, mert elavulttá vált, hiszen a Facebook kb. havonta újít valamit!

Kereskedelem megváltozása, az online térnyerése

De az igazi nagy trendet én ott látom, hogy lassan egyre több iparágban a piacvezető kereskedő cég egy webáruház lesz, és nem a hagyományos bolthálózat. A szórakoztató elektronikában, a játékiparban ez egy-két éven belül már valósággá válik.

De nézzük csak meg, hogy mennyire másként épül fel egy bolthálózat és egy webáruház, mennyire más szakmák kellenek egy webes üzletbe, mint egy offline-ba:

  • online marketingesek,
  • adatelemzők,
  • szoftverfejlesztők,
  • webdesignerek,

és még sorolhatnám, akik már most hiánycikknek számítanak, ehhez képest az összkereskedelem forgalmához képest még 10% sincs az online!

Automatizálás

A termelő cégeknél jól látszik az irány az egyre nagyobb automatizáltság felé, vagyis egyre kevesebb betanított munkásra, és egyre több mérnökre, informatikusra, technikusra lesz szükség, de az automatizálás már nemcsak a termelőcégeket érinti! Az Index.hu cikke szerint is a legnagyobb veszélyben az irodai dolgozók vannak, mert az automatizálás egyre jobban betör az irodai munkába, gondoljunk csak pl. az önkiszolgáló hr szoftverekre, ahol a munkavállaló már nem sétál be a háereshez, hogy szabadságot intézzen (mivel a háeres könnyen lehet, hogy Prágában van), hanem a vállalati intraneten keresztül belép a hr rendszerbe, és saját maga elintézi, amit szeretne.

De Nyugat-Európában már terjednek az automatikus toborzó rendszerek, amelyek Big Data elemzések, kulcsszavak és egyéb paraméterek alapján választják több 1.000 pályázó közül azt az 5-öt, akivel személyes interjút végeznek…

Őszinte leszek, ez nekem egyáltalán nem szimpatikus irány, de ez van, erre megy a világ.

Regionális problémák

Magyarország egy eléggé speciális, mondhatni Budapest köré épült “kertváros-szerű ország”. Ha olyan csapatot szeretnél építeni, amellyel neki tudsz menni a világpiacnak, de akár itthon is piacvezető lehetsz, akkor azt vidéken nagyon-nagyon nehéz felépíteni, egyes régiókban szinte lehetetlen.

Már 10 évvel ezelőtt volt olyan cégépítési projektem, ahol egy veszprémi cég eldöntötte, hogy komolyabban rákapcsol az exportra, ezért építsünk egy 5 fős exportértékesítő csapatot, és jól látható volt, hogy ezt Veszprémben nem tudtuk megtenni, pedig nem kicsi város. Budaörsön kellett végül irodát bérelni és ott tudtuk felépíteni azt a csapatot, amelynek köszönhetően ma már 40 országba exportálnak sikeresen és nagy volumenben.

De van olyan ügyfelem, akinek szintén vidéken van a központja, kb. 100 km-re Budapesttől, Európa 12 országába értékesít webáruházon keresztül, és az 50 fős csapatából 12-en vannak a központban, a többiek mind távmunkában végzik a munkájukat (ráadásul több országban!).

  • Marketingesek,
  • szoftverfejlesztők,
  • grafikusok,
  • fordítók,
  • ügyfélszolgálatosok

dolgoznak otthonról, és csak a logisztika és a pénzügy van a központban.

A távmunka, a részmunkaidő és egyéb atipikus munkavállalási formák még eléggé idegenek Mo-n, de egyre több munkavállaló és munkaadó lesz kénytelen megbarátkozni vele, mert nem lesz más út!

Valószínűleg nem véletlen, hogy a világban egyre erősebben terjed a “szabadúszó” életforma, és a távmunka is….